Έφτασε το Παρίσι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι για να συναντηθεί με το Μακρόν

Στο Παρίσι επόμενο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη έφτασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στο Παρίσι.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο – ο οποίος είχε αναχωρήσει από την Γερμανία – προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Βιλακουμπλαί νοτιοδυτικά του Παρισιού.

Ο Ζελένσκι έφτασε στο Παρίσι προερχόμενος από τη Γερμανία. Τελευταίος του σταθμός σε γερμανικό έδαφος ήταν το Άαχεν όπου παρέλαβε ο βραβείο «Καρλομάγνος», αφιερωμένο στην ενότητα της Ευρώπης.

«Η Ουκρανία αγωνίζεται για την ελευθερία στην Ευρώπη», τόνισε κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος της Ουκρανίας παραλαμβάνοντας το βραβείο.

«Η Ευρώπη οφείλει πολλά στον ουκρανικό λαό και προσωπικά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Είμαστε ενωμένοι, ανήκουμε ο ένας στον άλλον και η ιστορία μας θα συνεχιστεί από κοινού», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, παρουσιάζοντας το τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του ‘Ααχεν.

Οι περίπου 700 προσκεκλημένοι που βρίσκονταν στην «αίθουσα του στέμματος» στο δημαρχείο του ‘Ααχεν υποδέχθηκαν τον Ουκρανό πρόεδρο όρθιοι, με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη τιμή» και παρέλαβε το βραβείο «στο όνομα του ουκρανικού λαού που αγωνίζεται καθημερινά για την ελευθερία του και για τις αξίες της Ευρώπης». «Βρισκόμαστε απέναντι σε έναν επιτιθέμενο ο οποίος είναι ικανός για κάθε φρικαλεότητα και σκληρότητα. Αλλά δεν φοβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σολτς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Ουκρανό πρόεδρο και τον ουκρανικό λαό, επειδή, όπως είπε, υπερασπίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες.«Η Ευρώπη οφείλει πολλά στον ουκρανικό λαό και προσωπικά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πόλεμος αποδεικνύει ότι είμαστε ενωμένοι. Ανήκουμε ο ένας στον άλλον και η ιστορία μας θα συνεχιστεί από κοινού!», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος περιέγραψε τον Ουκρανό πρόεδρο ως «υπερασπιστή των ευρωπαϊκών αξιών», «μεγάλο ευρωπαίο ηγέτη και ήρωα του 21ου αιώνα, πρότυπο για κάθε πολιτικό».


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.