Έρχονται αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις στις επιχειρήσεις που προχωρούν σε αυξήσεις καταπατώντας τη νομοθεσία


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023, 05:01

Με αυστηρά πρόστιμα προειδοποιεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν τη νομοθεσία σχετικά με τις αυξήσεις τιμών.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος αναφέρει τα εξής:

«Την τελευταία εβδομάδα έγινε μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα για το φαινόμενο του greedflation. Στην Επιτροπή Ανταγωνισμου έχουμε αναγνωρίσει και ασχοληθεί με το φαινόμενο αυτό ήδη από τον Σεπτέμβριο 2021 καταρχήν με σειρά ελέγχων (είναι η επιτροπή με τους περισσότερους ελέγχους στην ΕΕ) προχωρώντας στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης 65000 κωδικών την ημέρα, με χαρτογράφηση διαφόρων αγορών όπου προκύπτουν μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ελλάδα ή με σημαντικό αντίκτυπο στους καταναλωτές, ξεκινώντας Κανονιστική (πετρελαιοειδή) και προχωρώντας στη θεσμοθέτηση κανόνων για το price signalling (άρθρο 1Α).

Προχωράμε άμεσα πλέον στην εφαρμογή των κανόνων αυτών οι οποίοι προβλέπουν αυστηρές κυρώσεις σε όσους προβαίνουν σε ορισμένης μορφής ανακοινώσεις μελλοντικής τιμολόγησης (https://epant.gr/nomothesia/nomothesia-antagonismou/1a.html).


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023, 05:01

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate