Ένταση στις εφημερίες – Επιθέσεις σε προσωπικό και παρέμβαση αστυνομίας στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας

«Πόλεμος» στις εφημερίες, καθώς λόγω της πολύωρης αναμονής υπήρξε ένταση στα δύο μεγαλύτερα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, που κατακλύστηκαν από εκατοντάδες περιστατικά γρίπης.

Δύο φορές κλήθηκε η αστυνομία από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να ηρεμήσει τα πνεύματα στην εφημερία του Σαββάτου (10.12.2022), καθώς, ταλαιπωρημένοι γονείς με τα άρρωστα από γρίπη παιδιά τους στην αγκαλιά, επιτέθηκαν (!) στο προσωπικό για τις πολύωρες αναμονές και καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 700 παιδιά από 0 έως 16 ετών βρέθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο (10 – 11.12.2022) στα δύο μεγαλύτερα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πολύωρη αναμονή που σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε και τις 8 ώρες, προκάλεσε εντάσεις.

Στην εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 10:00 το βράδυ οι «ουρές» αναμονής για τον παιδίατρο έγγιζαν τα 150 παιδιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο:

«Απίστευτη επισκεψιμότητα στα εφημερεύοντα παιδιατρικά Νοσοκομεία από άρρωστα παιδάκια. Σε κάθε εφημερία των δύο παιδιατρικών “Αγλαΐα Κυριακού” και “Αγία Σοφία” προσέρχονται για εξέταση πάνω από 700 παιδιά για εξέταση με λοιμώξεις, γρίπη,κορονωιο κ.α.λ. Ακόμη και στο παιδιατρικό Πεντέλης οι αναμονές είναι πρωτόγνωρες. Στο “Αγλαΐα Κυριακού” έφθασε στις 8 ώρες και υπήρξαν επιθετικές συμπεριφορές από γονείς προς το προσωπικό για τις πολύωρες αναμονές. Κλήθηκε και επενέβη δυο φορές η αστυνομία», όπως λέει.

ΠΟΕΔΗΝ: «Ιδιώτες παιδίατροι και Κέντρα Υγείας κατεβάζουν ρολά»

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το φαινόμενο αυτό με τις ασφυκτικές εφημερίες συμβαίνει κυρίως κάθε Σαββατοκύριακο και σχετίζεται με την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας, καθώς Σαββατοκύριακα και αργίες δεν δουλεύουν οι ιδιώτες παιδίατροι, αλλά και οι δημόσιες δομές ή είναι κλειστές, ή δεν διαθέτουν επαρκές προσωπικό.

«Το προσωπικό δεν είναι ταχυδακτυλουργοί να αντιμετωπίσουν τέτοιο όγκο περιστατικών, αλλά και περιστατικά που δεν χρήζουν εισαγωγής. Αυτά αντιμετωπίζονται στα επείγοντα και πάνε σπίτι τους. Η επισκεψιμότητα, όμως, αυξάνεται κατά πολύ τα Σαββατοκύριακα και τις νύχτες. Τότε που η πρωτοβάθμια περίθαλψη κατεβάζει ρολά και τηλέφωνα. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να πάρει μέτρα. Δεν μπορεί οι ιδιώτες παιδίατροι να εξαφανίζονται τα Σαββατοκύριακα. τώρα που τους χρειάζονται τα παιδάκια που παρακολουθούν. Δεν μπορεί οι δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης τη νύκτα και τα Σαββατοκύριακα να είναι κλειστές ή να μην διαθέτουν παιδίατρους. Ακόμη και ημέρες και ώρες που καλύπτονται από παιδιάτρους μπορεί να μην διαθέτουν εργαστήρια. Σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζει ο κόσμος τη λειτουργία τους, ώστε να πάνε εκεί τα παιδιά τους. Πρέπει να ληφθούν μέτρα προς τη πρωτοβάθμια περίθαλψη να αποσυμφορηθούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την Πολιτεία θα υπάρξουν μέτρα και να υποχρεωθούν οι ιδιώτες να εργάζονται και Σαββατοκύριακα αυτές τις μέρες τις έξαρσης των ιώσεων, αλλά και να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, ώστε να εφημερεύουν με επάρκεια γιατρών, όλο το 24ωρο.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

To άρθρο Ένταση στις εφημερίες – Επιθέσεις σε προσωπικό και παρέμβαση αστυνομίας στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.