Έληξε η στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Πάφου – Η ανακοίνωση του Υπ. Μεταφορών


Έληξε λίγο μετά της 19:00 το βράδυ η στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν από νωρίς το απόγευμα εργαζόμενοι σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου Πάφου.


«Το προσωπικό των εταιρειών LGS Handling Ltd και Swissport είχε κατέλθει σε αυθόρμητη στάση εργασίας ενόψει της συνεδρίας στο Υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί μετά την ανάληψη της επίγειας εξυπηρέτηση από νέα εταιρεία στην Λάρνακα και πρόκειται να ξεκινήσει στην Πάφο», σύμφωνα με τον  Επαρχιακό Γραμματέα της ΣΕΚ Πάφου.


Διαβάστε επίσης: Αεροδρόμιο Πάφου: Παραμένουν στα αεροπλάνα ταξιδιώτες λόγω απεργίας


Από την απεργία επηρεάσθηκαν πέραν των 15 πτήσεων, κυρίως από και προς βρετανικά αεροδρόμια, αφού η Τετάρτη είναι από τις μέρες αιχμής, με αποτέλεσμα δεκάδες επιβάτες να παραμείνουν για αρκετές ώρες μέσα στα αεροπλάνα.


Πλέον έχει ξεκινήσει η αποβίβασή τους.


Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του αναφορικά με το θέμα της εργοδότησης προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, ανακοινώνει τα ακόλουθα:


1. Για το Αεροδρόμιο της Πάφου, οι 28 μόνιμοι μη εποχιακοί εργαζόμενοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συνεχίσουν την εργοδότησή τους, θα προσληφθούν με τους ίδιους όρους εργοδότησης και με καθεστώς συνέχισης της εργοδότησής τους.


2. Για το Αεροδρόμιο της Λάρνακας, η συζήτηση συνεχίζεται με σκοπό το θέμα να διευθετηθεί στην ίδια βάση τις αμέσως επόμενες μέρες με στόχο την κατάληξη μέχρι την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.