Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη την Τρίτη για τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Σκέψεις για φορολόγηση υπερκερδών ή πλαφόν

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αναλάβει δράση αναφορικά με το αυξημένο κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς οι τιμές παραμένουν στα ύψη παρά το γεγονός πως έχουν πέσει οι τιμές των καυσίμων.

Αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας ενώ το απόγευμα θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ακτοπλόων.

Στόχος είναι να διερευνηθεί σε βάθος τον λόγο που οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι τόσο υψηλές καθώς τόσο το κόστος των καυσίμων όσο και ο πληθωρισμός στον κλάδο έχουν μειωθεί και αν το αν υπάρχουν στην αγορά πρακτικές αισχροκέρδειας.

Τι μέτρα εξετάζονται

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση είναι η φορολόγηση των υπερκερδών ή πλαφόν στο περιθωρίου κέρδους με βάση μια συγκεκριμένη ημερομηνία αναφοράς.

Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος είχε τονίσει πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό- στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων. Ναι το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση»

To άρθρο Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη την Τρίτη για τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Σκέψεις για φορολόγηση υπερκερδών ή πλαφόν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate