Έκτακτη αεροδιακομιδή 13χρονου στην Ιταλία για διπλή μεταμόσχευση

Το παιδί είχε ενταχθεί στο μητρώο αναμονής του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Bambino Gesu και ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) έλαβε επείγουσα ειδοποίηση, ότι προέκυψε συμβατός αποβιώσας δότης οργάνων

Ο ΕΟΜ μεσολάβησε, άμεσα, ώστε να έλθουν σε επικοινωνία οι Έλληνες θεράποντες από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με τους Ιταλούς ιατρούς και πραγματοποίησε σχετικό αίτημα στις Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) ανταποκρίθηκαν τάχιστα και μέσα σε 3 ώρες αναχωρούσε η πτήση με το παιδί για την Ιταλία. Ο μικρός ασθενής μεταμοσχεύτηκε επιτυχώς και αυτή τη στιγμή αναρρώνει.

Στο Bambino Gesu, έχουν ήδη μεταμοσχευτεί πολλοί παιδιατρικοί ασθενείς από την Ελλάδα, βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, με σκοπό τη βέλτιστη και έγκαιρη αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων.

Το γεγονός ότι οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται σε επείγουσα βάση και σε τόσο σύντομο διάστημα ασθενείς στην Ιταλία για μεταμόσχευση, πέραν του αυτονόητου, που αφορά τη σωτηρία των ασθενών, επιτρέπει και στους ασθενείς και τις οικογένειές τους να επιστρέφουν στην Ελλάδα, ενόσω βρίσκονται σε αναμονή για μεταμόσχευση, σημειώνει, τέλος, ο ΕΟΜ.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.