Άδωνις Γεωργιάδης: Οι τριετίες θα «ξεπαγώσουν» όταν η ανεργία υποχωρήσει κάτω από το 10%

Σε περίπου ένα με ενάμιση χρόνο αναμένεται να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες καθώς τότε – όπως εκτιμά – ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από 10%, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκοπός μου είναι να νομοθετήσω για τις 3τίες πριν φτάσουμε στο 10%».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εκτός από την ανεργία αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών «αυτό δεν θα γίνει με νόμο, αλλά όταν η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση».

Ο υπουργός Εργασίας έκανε ειδική αναφορά και στις αλλαγές που έρχονται για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, λέγοντας ότι «στόχος είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε νομοθετήσει άλλον τρόπο πληρωμής».

Σημείωσε ότι με τη νέα διάταξη στόχος είναι το 30% των κρατήσεων που ισχύουν σήμερα να μηδενιστεί και να αντικατασταθεί με έκτακτη εισφορά που θα ανέρχεται στο 10-15% του επιπλέον εισοδήματος των συνταξιούχων προσθέτοντας ότι σε αυτήν την έκτακτη εισφορά θα μπει «κόφτης» ώστε να μην ξεπερνά το 30% της σύνταξης.

Σχετικά με τις νέες αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ είπε ότι, «έγιναν όταν λείπαμε, επειδή ο κ. Τσίπρας έφερε την απλή αναλογική» και πρόσθεσε ότι «τώρα ήρθε ο Σκρέκας και που ξέρει από την αγορά, καλύτερα κι από μένα».

 

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας ενόψει του καύσωνα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι, «χρησιμοποιούμε τον πίνακα της ΕΜΥ που μετράει την υγρασία, τη θερμοκρασία και μετράει τη χώρα και ταυτόχρονα τον προγνωστικό και λέμε τι θα κάνουν οι επιχειρήσεις».

Την ίδια ώρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή για κλείσιμο επιχειρήσεων και τόνισε ότι καλό είναι οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους με πρόνοια της επιχείρησης «να έχουν καπέλο, να κάνουν συχνά διαλείμματα και να μπαίνουν σε κλιματιζόμενους χώρους».

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «το όραμά μου είναι να πατάς το κουμπί και να βγαίνει η σύνταξή σου αμέσως και το άλλο, να βλέπεις τι σύνταξη θα πάρεις, όταν πληρώνεις τα ένσημά σου».

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης: Οι τριετίες θα «ξεπαγώσουν» όταν η ανεργία υποχωρήσει κάτω από το 10% δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate